O nas

Predstavitev kluba

Teniški klub Triglav Kranj je bil uradno ustanovljen leta 1952, čeprav so tenis v Kranju organizirano igrali že pred tem. V letih od 1994 do 2000 se je v klubu gradila predvsem infrastruktura, zgrajena je bila dvorana in klubski prostori ter postavljena dva balona. S tem je klub dobil tudi odlične pogoje za delo. Klub je neprofitna organizacija in vsa sredstva vlaga v vzdrževanje objektov in v financiranje tekmovalnega tenisa naših igralcev.

Klubska dejavnost je sestavljena iz teniške šole, rekreativnega tenisa in tekmovalnega tenisa. Vsi segmenti so za klub pomembni, vendar se največ sredstev in energije vlaga v tekmovalni tenis – vrhunski tenis. Klub za svoje tekmovalce dvakrat letno (marca in oktobra) organizira 5 dnevni teniški kamp. V času letnih počitnic pa so vsem na voljo teniške počitnice, kjer se poleg tenisa otroci naučijo še mnogih drugih športnih aktivnosti. Klub ima v letnem času na voljo 7 peščenih igrišč in 3 igrišča v dvorani s hitro podlago, pozimi pa 2 peščeni igrišči pod balonom in 3 igrišča v dvorani.

Predsednik kluba je Andrej Polenec. Trenersko ekipo vodi glavni trener Marko Por. Rok Ferjan, David Lenar, Bor Pristavnik, Drejc Šinkovec, Gal Brzin, Barbara Mulej, Neža Marolt in Žiga Janškovec, ki je pomočnik selektorja za Davis Cup, so trenerji, ki v klubu delajo z mlajšimi kategorijami in so izredno uspešni. Za kondicijsko pripravo skrbi Anton Erlah – Fonza. Za vse ostale uradne zadeve skrbi Primož Starc.

Organi kluba