O nas

Predstavitev kluba

Teniški klub Triglav Kranj je bil uradno ustanovljen leta 1952, čeprav so tenis v Kranju organizirano igrali že pred tem. V letih od 1994 do 2000 se je v klubu gradila predvsem infrastruktura, zgrajena je bila dvorana in klubski prostori ter postavljena dva balona. S tem je klub dobil tudi odlične pogoje za delo. Klub je neprofitna organizacija in vsa sredstva vlaga v vzdrževanje objektov in v financiranje tekmovalnega tenisa naših igralcev.

Klubska dejavnost je sestavljena iz teniške šole, rekreativnega tenisa in tekmovalnega tenisa. Vsi segmenti so za klub pomembni, vendar se največ sredstev in energije vlaga v tekmovalni tenis – vrhunski tenis. Klub za svoje tekmovalce dvakrat letno (marca in oktobra) organizira 5 dnevni teniški kamp. V času letnih počitnic pa so vsem na voljo teniške počitnice, kjer se poleg tenisa otroci naučijo še mnogih drugih športnih aktivnosti. Klub ima v letnem času na voljo 7 peščenih igrišč in 3 igrišča v dvorani s hitro podlago, pozimi pa 2 peščeni igrišči pod balonom in 3 igrišča v dvorani.

Predsednik kluba je Andrej Polenec. Trenersko ekipo vodi glavni trener Marko Por. Rok Ferjan, David Lenar, Bor Pristavnik, Gal Brzin so trenerji, ki v klubu delajo z mlajšimi kategorijami in so izredno uspešni. Za kondicijsko pripravo skrbi Anton Erlah – Fonza. Za vse ostale uradne zadeve skrbi Primož Starc.

Organi kluba