Tekmovalni tenis

V klubu veliko pozornost namenjamo tekmovalnemu tenisu.

Vrhunski rezultati, ki smo jih dosegli v preteklosti (Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Barbara Mulej) so temelj, na katerem bomo gradili tudi v prihodnosti.

Treningi se odvijajo na zunanjih igriščih na stadionu Stanka Mlakarja v Kranju. Pozimi potekajo v teniški dvorani na stadionu in pod balonom pred klubsko hišo.

Tekmovalce spremljamo tudi na domača in mednarodna tekmovanja.

Vsem otrokom, ne glede na njihove finančne zmožnosti, ponujamo optimalne pogoje za doseganje vrhunskih rezultatov.

Veliko pozornosti posvečamo vzgoji, socializaciji in druženju otrok ter staršem poskušamo podajati informacije, ki jih potrebujejo pri vzgoji svojih otrok.

Sistem delovanja kluba

Teniška šola: tu otroci dobijo osnovne informacije o teniški igri in osnovnih udarcih. Poiskušamo jim tudi izboljšati osnovne motorične sposobnosti.

Nadaljevalne skupine: Vsako leto iz teniške šole v nadaljnjevalne skupine uvrstimo okoli 10 otrok, ki imajo treninge 3x tedensko po 1,5 ure.

Tekmovalne skupine 1: Tu postane trening že precej bolj resen in v starosti 11 let imajo otroci teniški trening že 4 krat tedensko. Dodamo tudi kondicijski trening.

Tekmovalne skupine 2: V te skupine so uvrščeni tekmovalci, ki imajo potencial za vrhunske rezultate in so stari vsaj 13 let. Treningi v teh skupinah se odvijajo vsak dan od ponedeljka do petka.

Individualni program: Ta program je namenjen igralcem, ki že dosegajo vrhunske rezultate. Tak program imata trenutno Grega Žemlja in Blaž Kavčič, ki imata svojega osebnega teniškega trenerja in kondicijskega trenerja.