U14: V Igri še Trije Triglavani

Maribor, Ljubljana, 17. feb. 2018 – Na Odprtih prvenstvih do 14 let so bili prvi dan uspešni trije Triglavani. Jaka Golob se je uvrstil v četrtfinale turnirja A, Mark Bernard je polfinalist turnirja B, Lana Egart pa se je na A turniju deklic uvrstila v drugo kolo.

Jaka je v prvem kolu dobro izkoristil nekoliko lažji žreb, ki mu je naklonil domačina Miha Gajška in slavil s 6:0, 6:2. V drugem ga je čakalo precej težje delo. Proti odlično razpoloženemu državnemu reprezentantu do 12 let Iztoku Marku Lundru je  hitro izgubil prvi niz. V nadaljevanju je vzpostavil ravnotežje, dobil drugi niz v podaljšani igri, po dveh urah in pol izenačenega dvoboja pa še tretjega za skupni rezultat 2:6, 7:6(4), 6:3. Jutri ga čaka drugi nosilec Aljaž Kirbiš.

Lana Egart se je v prvem kolu A turnirja deklic pomerila s Pio Petelinšek in z zanesljivo igro slavila s 6:3, 6:3. V drugem kolu jo čaka Rebeka Gnezda.

Mar je na B turnirju najprej odpravil drugega nosilca Jakoba Gračnarja s 6:1, 6:0, potem pa v četrtfinalu še NIkola Vukoto s 6:2, 6:1. V polfinalu se bo pomeril Z Markom Požoncem.

Blizu uvrstitvi v drugo kolo A turnirja je bil tudi Andraž Rener, ki je proti Jakobu Kavšku dobil prvi niz, potem pa izgubil s 7:6, 2:6, 4:6. Brin Frelih je moral priznati premoč Jakobu Kavšku, Jan Bukovec pa Jaku Tomažinu.


Comments are closed.