Tjaša na Krilih

Kranj, 05. jun. 2017 – Triglavani imajo za sabo uspešen dan na državnem prvenstvu do 18 let. Od sedmerice jih je v drugo kolo napredovalo kar pet. Še posebej uspešna so bila dekleta.

Tjaša Klevišar nadaljuje z odličnimi predstavami v zadnjem mesecu. Po osvojenem naslovu državne prvakinje do 16 let se je v prvem kolu pomerila z Lian Benedejčič in slavila s 6:4, 3:6, 6:3. Že v drugem jo čaka nova zahtevna preizkušnja, saj ji bo nasproti stala partnerica v dvojicah, Alea Bubek.

Kristina Novak je suvereno opravičila vlogo prve nosilke in proti Maši Perici slavila s 6:2, 6:2. Jutri jo čaka Maruša Plank.

Podobno velja za Jana Vehovca, ki je v vlogi prvega nosilca pri fantih proti Allenu Pupaherju Puhnerju slavil s 6:3, 6:0.

Prepričljiva je bila tudi Tara Katarina Milič, ki je proti Nadji Dolničar slavila s 6:1, 6:2. Jutri se bo pomerila z Leeloo Obrul.

Najvišjo zmago je dosegla Ajda Bukovec, ki Katji Šketa ni oddala niti igre. Nasprotnica v drugem krogu bo Anja Gal.

Alja Belinger je proti Katji Hrkač dobro začela in dolgo držala stik, po izgubljenem prvem nizu pa povsem popustila in izgubila s 4:6, 0:6.

Pri fantih se je od tekmovanja posameznikov poslovil Matic Zaplotnik. Rok Komac je bil boljši s 6:3, 3:6, 6:3.

Se je pa zato z Janom veselil zmage v dvojicah in uvrstitve v četrtfinale.

V konkurenci dvojic pri dekletih sta se Kristina Novak s Tino Cvetkovič in Tjaša Klevišar z Aleo Bubek uvrstili v polfinale, medtem ko je bila Tara Milič z Marijo Vičič Četrtfinalistka.

 


Comments are closed.