OP 16U: Dvojna Zmaga Triglavanov

Kranj, Mengeš, 8. mar. 2021 – Triglavana Lara Flerin in Luka Videnovič sta zmagovalca Odprtih prvenstev do 16 let v Kranju in Mengšu. Lara je za naslov ugnala prvi dve nosilki, Luka pa je upravičil vlogo najvišje postavljenega v žrebu in ni oddal niti niza.

Lara na domačem parketu ni imela lahke naloge. Po Veroniki Titi Jurak in Sari Mihelčič jo je v četrtfinalu čakala prva nosilka Nika Završki. Prvi set je odločila podaljšana igra, v drugem pa Lara ni več izpustila pobude in slavila s 7:6(4) in 6:0. V polfinalu je odpravila neugodno Lijo Mumlek s 6:2, 2:6, 7:5, v finalu pa še Evo Miller Uhan s 7:5, 3:6, 6:3.

Uspeh Lare je s četrtfinalom dopolnila Eva Zalokar. Sara Radikovič in Pika Doberlet sta se prebili v drugo kolo, Dajana Vučenovič, Nika Por, Zoja Lackovič, Taja Rozman Bešič pa so izpadle v prvem.

Luka je bil v finalu boljši od Jaka Tomažina s 7:6(5), 6:2, v polfinalu je izločil Vida Moharja z identičnim rezultatom, v četrtfinalu pa nekdanjega klubskega soigralca Miha Bajžlja s 6:4, 6:2.

Miha je bil sicer v drugem kolu usoden za Brina Freliha Kozinca, v prvem pa za Jana Bukovca.

V drugem je izpadel tudi Max Stollecker, medtem, ko so se v prvem poslovili Mark Bernard, Klas Gorenšek in Nikolas Car.


Comments are closed.