DP 16U: Dober Začetek Fantov

Maribor, 16. mar. 2021 – Na državnem prvenstvu do 16 let  so se štirje Triglavani uvrstili v drugo kolo. Pri deklicah sta v igri Pika Doberlet in Ela Plošnik.

Luka Videnovič je v prvem kolu upravičil vlogo prvega nosilca in odpravil Toma Srakarja s 6:0, 6:2. V drugem se bo pomeril s klubskim soigralcem Maxom Stolleckerjem, ki je bil boljši od Blaža Šteblaja s 6:1, 7:6(6).

Najtežji žreb je imel Mark Bernard, ki je odpravil enega od nosilcev Vida Moharja s 6:4, 7:5, ga pa že v drugem čaka finalist zadnjega turnirja Jaka Tomažin.

Prijetno je presenetil tudi Nikolas Car, ki je odpravil Roka Kovačiča s 7:5, 6:2.

Jan Bukovec je moral priznati premoč Ažbetu Jarcu (3:6, 1:6).

Pri dekletih se je morala Lara Flerin že v prvem kolu pomeriti z drugi nosilko Anamari Žnuderl. Hud boj je odločila podaljšana igra tretjega seta, na koncu je bilo 6:4, 6:7(4), 7:6(za Anamari).

Blizu uvrstitvi v drugo kolo je bila tudi Eva Zalokar. Pobudo je imela vse do zaključka drugega niza, na koncu pa izgubila s 7:5, 5:7, 2:6.

Pika Doberlet je odpravila Stašo Šraj s 6:3, 6:1, Ela Plošnik ni Evi Šifrer oddala niti igre, Sara Radikovič. Lana Milosavljevič in Nika Por pa so se prav tako poslovile v prvem kolu.

 


Comments are closed.