DP 14U: Jaka v Finalu Dvojic

Kranj, 29. maj 2019 – Znani so finalisti državnega prvenstva do 14 let v igri dvojic. Z Jakom Golobom se bo za zlato boril tudi Triglav.

Letošnje državno prvenstvo do 14 let v veliki meri kroji vreme. Kvalifikacije in tekmovanje dvojic so morali izpeljati kar v dvorani, v konkurenci posameznikov je bila začeta le peščica dvobojev, končanih še manj.

Zaradi dežja so vse dvoboje dvojic do finala odigrali v enem dnevu. Deklice v torek, fantje danes.

Jaka igra v paru z Žigom Švecem. V prvem kolu sta navezi Čačkov/Šteblaj oddala vsega igro, proti paru Sok/Požonec pa slavila s 6:1, 6:2. V razburljivem polfinalu sta ugnala razigrano navezo Tomažin/Mikovič, potem ko sta zaostajala tako po prvem setu, kot v super podaljšani igri (4:8). Na koncu sta slavila s 4:6, 7:6(3), 10:8.

Blizu finalu je bila tudi Lara Flerin. Skupaj z Ano Taro Praček je najprej izločila par Vnuk/Kovačič s 6:2, 6:2, potem pa še navezo Grošelj/Žnuderl s 6:3, 6:4. V polfinalu sta ju ustavili drugi nosilki Hojnik/Viriant 6:3, 2:6, 3:10.

Do polfinala se je prebil tudi Luka Videnovič. V paru z Borisom Barjaktarevičem je v četrtfinalu izločil klubskega soigralca Marka Bernarda (6:3, 6:1), ta pa je pred tem presenetil Jana Bukovca in Maxa Stolleckerja (2:6, 6:0, 10:8).

Brin Frelih Kozinc, Nika Por, Eva Zalokar, Lea Mrvar in Sara Radikovič sio izpadli v prvem kolu.

 


Comments are closed.