16U: Trije Četrtfinalisti

Kranj, Velenje, 23. nov. 2019 – Lara Flerin, Lana Egart in Jaka Golob so četrtfinalisti odprtih teniških turnirjev do 16 let v Kranju in Velenju.

V domači dvorani je nastopilo kar devet Triglavank. V drugo kolo so se ob Lari in Lani prebile še Pika Doberlet, Lana Hafner, Lana Milosavljevič, medtem ko so Nika Por, Dajana Vučenovič, Eva Zalokar in Ela Klevišar izpadle v prvem.

Lara Flerin je imela razburljiv uvod proti Niki Završki, 7:5, 7:6(5), potem pa je Eriki Manevski prepustila le igro.

Lana Egart je po prvem setu proti Niki Perič zaostajala, na koncu pa slavila s 4:6, 6:3, 6:3. V drugem kolu je izločila Nalo Kovačič.

Podobno je morala set zaostanka nadoknaditi Lana Hafner, ki je na koncu Aljo Tanko izločila s 3:6, 6:3, 6:2. Kasneje je bila boljša Iza Logar.

Pika Doberlet je s 6:3, 6:3 izločila Aljo Širovnik, dobro se je upirala tudi Liji Mumlek.

V Velenju je nastopila šesterica Triglavanov. Jaka Golob je najprej s 6:4, 6:3 izločil Kaija Gornika, v drugem kolu pa še Ažbeta Jarca (6:2, 6:2). Ažbe je v prvem kolu sicer s 6:2, 6:3 izločil Brina Freliha Kozinca.

Jaka se bo v četrtfinalu pomeril s prvim nosilcem Nejcem Škorjancem, ki je v prvem kolu premagal Andraža Renerja s 6:3, 6:3.

V dobri luči se je pokazal tudi Jan Bukovec, ki je odigral dobro partijo proti Nikoli Puntariču in izgubil s 3:6, 4:6.

Zmago v prvem kolu sta zabeležila še Luka Videnovič in Max Stollecker. Luka je izločil Toma Srakarja s 6:2, 6:2, v drugem kolu pa ni našel odgovora za dve leti starejšega in fizično močnejšega Vanjo Joksoviča.

Max je najprej s 6:3, 6:0 odpravil Daria Marinoviča, v drugem kolu pa je odigral odlično partijo proti drugemu nosilcu Jobu Japlju, na koncu pa izgubil s 4:6, 4:6.

 


Comments are closed.