14U: Triglavani Krojijo Zaključne boje

Koper, 29. apr. 2019 – Na odprtem prvenstvu do 14 let v Kopru so se med posamezniki trije Triglavani uvrstili v polfinale, ter še četverica v konkurenci dvojic.

Na turnirju dečkov sta polfinalista Jaka Golob in Luka Videnovič. Jaka je v drugem kolu izločil Miha Bajžlja s 6:1, 6:1, v četrfinalu pa še Nala Soka s 6:4, 6:3. V polfinalu se bo pomeril z Nikijem Polancem.

Luka Videnovič je izločil dva klubska soigralca. Najprej Marka Bernarda s 6:4, 6:0, v četrtfinalu pa še Maxa Stolleckerja s 6:1, 6:2. V polfinalu ga čaka Žiga Švec.

V četrtfinale se je po dveh maratonskih obračunih prebil tudi Jan Bukovec, preko razpoloženega Šveca pa ni več šlo.

Polfinalist je tudi Klas Gorenšek na tunirju B. V drugem kolu je izločila Nika Modra s 6:4, 6:3, v četrtfinalu pa še Aleksa Tomaca s 6:1, 7:5. V polfinalu ga čaka Gašper Krsnik.

Blizu polfinalu je bila tudi Lea Mrvar. Proti Ani Thaler je odločila deseta igra tretjega seta, na koncu je bil rezultat 4:6, 6:4, 4:6 za Ljubljančanko.

Dobre igre sta prikazali tudi Lara Flerin, ki je morala v četrtfinalu priznati premoč prvi nosilki Liji Mumlek 2:6, 3:6, ter Eva Zalokar, ki pa se ji četrtfinalni obračun proti Ani Tari Praček ni najbolje posrečil. Nika Por je izpadla v drugem kolu.

Lara Flerin je sicer prav s Pračkovo polfinalistka dvojic, pri fantih pa je v polfinalu dvojic kar peterica Triglavanov.

Jaka se bo v paru z Žigom Švecem pomeril proti Maxu in Janu, medtem ko bosta skušala Mark in Luka presenetiti par Retelj / Polanec.


Comments are closed.