Kranj, 5. mar. 2014 – Novak Djoković vsak dan začne s kozarcem vode in dvema žličkama medu. Nasploh se je v svoji prehrani, ki je odločilno pripomogla k preboju na teniški vrh, razpisal v svoji knjigi Serviraj za zmago. Zaradi alergije na gluten je njegova dieta sicer sorazmerno zahtevna, vendar pa še zdaleč ni prvi, ki je odkril koristi premišljenega prehranjevanja.
Andre Agassi je denimo skorajda ukinil hitro prehrano, čeprav je včasih med težkimi treningi in psihičnimi napori še kresnil kakšen hamburger. Za dušo. Francoz Fabrice Santoro je dan začel z ogromno sadja, končal pa z pustim belim mesom.
Še bolj bolj slaven na tem področju je Santorojev rojak Arsene Wenger. “Hrana je kot bencin. Če natočiš napačnega, avto ne bo tako hiter, kot bi lahko bil,” so znamenite besede nogometnega trenerja, katerega uspehi z Arsenalom v drugi polovici 90tih in na začetku tretjega tisočletja so v veliki meri povezani tudi s spremembo jedilnika moštva. Zaradi suše Londončanov so mnogi pozabili, da je Wenger v angleškem nogometu, nekdaj utrdbi težke, mastne hrane in alkohola, sprožil trend, ki so ga z leti prevzela vsa moštva in zgolj še nadgrajevala.
Zdrava prehrana je vedno zanimiva in koristna tema, zato z veseljem gostimo brezplačno predavanje Kako s pravilno prehrano do boljših rezultatov in kako preprečiti športne poškodbe, ki ga bo organizirala Teniška zveza Slovenije v sodelovanju z Athlete.
Predavanje bo v četrtek 6. marca ob 14.30 v teniški dvorani TK Triglav v kranjskem športnem parku.