Tekmovalni tenis

Tekmovalni tenis s tradicijo

Tekmovalnemu tenisu posvečamo v klubu veliko pozornosti.

Naša filozofija delovanja je “hiti počasi”, kar pomeni, da nam rezultat v mlajših kategorijah ni prednostna naloga. Bistven nam je celosten razvoj otroka – mladega tekmovalca. V klubu ne prakticiramo individualnih ur pred starostjo 11 let in menimo, da se mora otrok do te starosti razvijati v skupini podobno starih otrok.

Dobri pogoji

Treningi potekajo na zunanjih igriščih na stadionu Stanka Mlakarja v Kranju. Pozimi potekajo v teniški dvorani na stadionu in pod balonom pred klubsko hišo.

Tekmovalce spremljamo na domača in mednarodna tekmovanja.

Vsem otrokom, ne glede na njihove finančne zmožnosti, ponujamo optimalne pogoje za doseganje vrhunskih rezultatov.

Veliko pozornosti posvečamo vzgoji, socializaciji in druženju otrok ter staršem poskušamo podajati informacije, ki jih potrebujejo pri vzgoji svojih otrok.

Sistem delovanja kluba

Teniška šola: tu otroci dobijo osnovne informacije o teniški igri in osnovnih udarcih. Poiskušamo jim tudi izboljšati osnovne motorične sposobnosti.

Nadaljevalne skupine: Vsako leto iz teniške šole v nadaljnjevalne skupine uvrstimo okoli 10 otrok, ki imajo treninge 3x tedensko po 1,5 ure.

Tekmovalne skupine 1: Tu postane trening že precej bolj resen in v starosti 11 let imajo otroci teniški trening že 4 krat tedensko.

Dodamo tudi kondicijski trening. Otroci se že pričnejo udeleževati turnirjev pod okriljem Teniške zveze Slovenije v svoji starostni kategoriji.

Tekmovalne skupine 2: V te skupine so uvrščeni tekmovalci, ki imajo potencial za vrhunske rezultate in so stari vsaj 13 let. Treningi v teh skupinah se odvijajo vsak dan od ponedeljka do petka.

Otroci že redno vsaj dvakrat mesečno nastopajo na tekmovanjih Teniške zveze Slovenije in mednarodnih tekmovanjih.

Individualni program: Ta program je namenjen igralcem, ki že dosegajo vrhunske rezultate. Tekmovalci stari vsaj 15. let imajo svojega osebnega teniškega trenerja in kondicijskega trenerja. Redno se s svojim trenerjem udeležujejo tudi mednarodnih tekmovanj.

Teniški klub Triglav Kranj je neprofitna organizacija. Našim perspektivnim tekmovalcem stojimo ob strani tudi pri pokrivanju stroškov treningov in tekmovanj.

Pa še to

Popusta za krajšo odsotnost otroka (manj kot 30 dni) v tekmovalni skupini ni.
Mesečna obveznost se poravna z nakazilom na račun kluba.
V primeru otrokove odsotnosti, ki je daljša od 30 dni, morajo starši odsotnost sporočiti trenerju skupine.