U16: Lana Egart v Četrtfinalu

Ljubljana, 23. feb. 2019 – Laan Egart se je uvrstila v četrtfinale Odprtega prvenstva do 16 let v Ljubljani. Na turnirjih fantov in deklet je sicer nastopilo deset Triglavanov.

Lana je bila v prvem kolu prosta, v drugem pa je bila s 6:2, 6:1 boljša od Nine Mašovič, ki je v prvem kolu sicer z istim rezultatom izločila eno od štirih Triglavank na turnirju, Dajano Vučenovič.

Ela Klevišar ni bila kos Pii Petelinšek, medtem ko se je Lana Milosavljevič dobro upirala Isabeli Ogris. Sploh v prvem setu. Na koncu je bilo 4:6, 1:6.

Fantje so svoje nastope končali v drugem kolu, so pa lahko zadovoljni s svojimi igrami.

Brin Frelih Kozinc je v prvem kolu ugnal Nika Gmajnarja s 6:1, 6:2, dober vtis pa je pustil tudi v drugem proti favoriziranemu Aljažu Kirbišu (2:6, 2:6).

Z zmago se lahko pohvali tudi Tit Škerlavaj, ki je v prvem kolu izločil Maria Španiča s 6:2, 6:1, potem pa moral priznati premoč drugemu nosilcu Boru Artnaku.

Blizu preboju v drugo kolo je bil tudi Max Stollecker, ki je proti Jakobu Rojsu dobil prvi set, na koncu je bilo 6:4, 2:6, 1:6.

Zahteven žreb je čakal tudi Jaka Goloba, ki se je v prvem kolu pomeril z izkušenim Maxom Klepom in izgubil s 3:6, 2:6.

Jan Bukovec je proti reprezentantu v konkurenci do 14 let, Timu Kuštru igral bistveno bolje, kot je na koncu kazal rezultat (0:6, 3:6).

Andraž Rener je moral priznati premoč Taju Dolencu.


Comments are closed.