U14: Dva četrtfinalista

Celje, Maribor, 10. mar. 2018 – Na Opdrtih prvenstvih do 14 let za dečke in deklice sta se Lana Egart in Jaka Golob uvrstila v četrtfinale. Z zmago se lahko pohvali tudi Lara Flerin, Miha Bajželj in Jan Bukovec sta izgubila v prvem kolu.

Lana se je v četrtfinale odprtega prvenstva v Mariboru prebila z dvema lepima zmaga proti Staši Šraj (6:2, 6:2) in še posebej proti nosilki Anamari Žnuderl s 6:3, 6:7(5), 6:3. Za polfinale se bo pomerila s Katarino Jankovič.

Lana Flerin, ki je bila uspešna v kvalifikacijah, je v prvem kolu izločila Isabelo Ogris s 6:4, 6:2, v drugem pa je z istim rezultatom izgubila proti Moniki Kavčič.

Jaka je do četrtfinala odpravil dva stara znanca, Maka Mikoviča in Borisa Bajraktareviča. Proti obema je precej nihal in obakrat potreboval tri sete. od Maka je bil boljši s 6:2, 4:6, 6:3, od Borisa pa s 3:6, 6:2, 6:3. V četrtfinalu ga čaka Aljaž Kirbiš.

V dobri luči se je pokazal tudi Jan, ki je dodobra namučil favoriziranega Maria Španiča (5:7, 3:6), medtem ko je Miha po dobri igri v kvalifikacijah, v prvem kolu proti Niku Mikoviču naredil preveč napak in izgubil z 2:6, 1:6.

V kvalifikacijah sta nastopila tudi Andraž Rener in Brin Frelih Kozinc. Bližje preboj na glavni turnir je bil Brin, ki je odločilni dvonoj proti Maku Mikoviču izgubil s 4:1, 1:4, 8:10.


Comments are closed.