Trije Četrtfinalisti

Portorož, 12. avg. 2017 – Na Odprtem prvenstvu do 12 let so se Jan Bukovec, Mark Bernard in Miha Bajželj uvrstili v četrtfinale in tam končali nastope. V igri je tako le še Hana Andolšek Vertovšek.

Jan je do četrfinala ugnal Nejca Straška (6:2, 6:1) in Marka Čačkova (6:1, 6:4), potem pa moral priznati premoč Borisu Bajraktareviču.

Miha Bajželj je najprej v pravi teniški poslatici ugnal Marka Požonca s 7:6(5), 7:6(6), potem pa še Vala Urankarja (6:3, 6:3). V četrtfinalu proti drugemu nosilcu Jaku Tomažinu ni imel možnosti.

Mark Bernard je najprej ugnal Toma Srakarja (6:3, 6:4), potem ap še Martina Topiča (6:2, 6:4). Tudi zanj ej bil četrtfinalni nasprotnik, prvi nosilec Jani Retelj, pretrd oreh.

Retelj je bil pred tem usoden tudi za LUka Videnoviča, ki se vseeno alhko pohvali z zmago v prvem kolu proti Žigu Vehovcu.

Nastopil je tudi Max Stollecker, imel že v prvem kolu izredno težak žreb, nasproti mu je stal kasnejši polfinalist Žiga Švec. Max se je po izgubljenem prvem setu v drugem vrnil, v tretjem pa držal stik vse do desete igre. Na koncu je bilo 6:0, 5:7, 6:4 za Šveca.

Od deklet je nastopila le Lea Mrvar in bila v prvem kolu neuspešna, medtem, ko je bila Hana prosta. V drugem kolu jo čaka Neža Rogl.


Comments are closed.