Triglavani s Štirimi Polfinalisti

Koper, 28. apr. 2018 – Jaka Golob je polfinalist A turnirja do 14 let v Kopru. Triglavani imajo tudi tri polfinaliste na B turnirju, hkrati so naizali še nekaj lepih uvrstitev.

Jaka na turnirju še ni oddal seta. V prvem kolu je s 6:1, 6:2 premagal Ažbeta Jarca, v drugem je bil s 6:3, 6:1 boljši od Borisa Barjaktareviča, v četrtfinalu pa je s 6:3, 6:2 odpravila še Maria Španiča. V polfinalu ga čaka prvi nosilec Bor Artnak.

Z zmago se lahko pohvalita tudi Luka Videnovič in Andraž Rener.

Luka je v prvem kolu izločil Filipa Zveza s 6:3, 6:1, blizu uspehu je bil tudi v drugem, proti Jaku Tomažinu, ki ga je odločila deseta igra tretjega seta. Tomažin je bil na koncu boljši s 6:1, 6:7(3), 6:4.

Andraž je s 6:1, 6:0 odpravil Marka Čačkova, v drugem krogu pa moral priznati premoč kasnejšemu polfinalistu Jobu Japlju (4:6, 1:6).

Drugega nosilca je sicer dan prej pošteno namučil naš Brin Frelih Kozinc, ki je v tretjem setu celo serviral za zmago, na koncu pa izgubil s 6:4, 2:6, 5:7.

Nastopila sta tudi Max Stollecker  in Jan Bukovec in se med posamezniki poslovila v prvem kolu, zato pa sta se v igri dvojic z dvema zmagama prebila v četrtfinale, kjer sta morala priznati premoč prvopostavljenemu paru Artnak/Tomažin.

Blizu uvrstitvi v polfinale je bila pri dekletih Lana Egart. Po zmagi nad Katarino Jankovič (6:4, 5:7, 6:2), ter Moniko Kavčič (bb), se je v četrtfinalu srečala z Evo Uhan, zelo dobro začela, vodila s 4:1, nato pa prepustila pobudo nasprotnici in izgubila s 4:6, 4:6.

Lana se je skupaj s Špelo Sedej veselila uvrstitve v polfinale dvojic.

Hana Andolšek Vertovšek in Eva Zalokar sta se poslovili v prvem kolu.

Odlično gre tudi Triglavanom na B turnirju. V polfinale so se prebili trije. Miha Bajželj, Lara Flerin in Lea Mrvar.

Sara Radikovič je nastopila v čertrtfinalu.

 

 


Comments are closed.