Štirje v Četrtfinalu 14tke

Vrhnika, Ljubljana, Radomlje, 11. jun. 2017 – Na odprtih prvenstvih do 14 let do se štirje Triglavani uvrstili v četrtfinale. Natalija Urh na A turnirju deklet, ter Andraž Rener, Max Stollecker in Brin Frelih Kozinc, na B turnirju dečkov.

Natalija se je do četrtfinala prebila z dvema lepima zmagama. Tako Zalo Cikajlo kot Špelo Sedej je ugnala s 6:1, 6:2. V četrtfinalu jo čaka Anika Planinšek, ki je v drugem kolu izločila Hano Andolšek Vertovšek. Hana se sicer lahko pohvali z zmago proti Sari Dolenc s 7:5, 6:4. Lana Egart se je poslovila v prvem kolu. Boljša od nje je bila Manca Lampret s 6:3, 6:1.

Na A turnirju so nastopili trije Triglavani. Gal Erjavec je dvema zmagama v kvalifikacijah dodal še uspešen nastop v prvem kolu proti Niku Mikoviču s 7:5, 7:5. V drugem kolu ga je čakal Aljaž Jeran. Po hitro izgubljenem prvem setu je Gal v drugem zaigral precej bolje in držal stik vse do dvanajste igre, na koncu pa je prvi nosilec slavil s 6:1, 7:5.

V drugem kolu je obstal tudi Jaka Golob, se pa tudi on lahko pohvali z lepo zmago v prvem kolu proti Gregu Sevšku. Prvi set je sicer po hudem boju izgubil, zato pa v naslednjih dveh obrnil rezultat v svoj prid in slavil s 5:7, 6:3, 6:3. V drugem kolu se je nekaj časa dobro upiral tudi Nejcu Žuniču, vendar mu je visok ritem, ki ga je narekoval Ljubljančan, že v prvem setu pobral preostale moči, tako da je na koncu izgubil z 2:6, 0:6.

Nastopil je tudi Luka Krajnik in v prvem kolu naletel na razpoloženega Maja Jurija Miklavca in izgubil z 2:6, 4:6.

Na B turnirju bosta Andraž Rener med seboj odločila o polfinalistu. Max je bil v uvodnem nastopu boljši od Vaala Urankarja (6:4, 6:2), Andraž pa od Toma Srakarja (6:1, 6:2).

Ob ugodnem razpletu bi bil lahko v znamenju klubskega obračuna tudi polfinale, če bo Brin Frelih Kozinc v četrtfinalu ugnal Sergeja Kostiča.

 


Comments are closed.