OP 14U: Jan Izločil Prvega Nosilca

Kranj, 10. feb. 2019 – Na odprtem prvenstvu do 14 let za dečke, ki ga gosti TK Triglav so se trije domači igralci uvrstili v četrtfinale. Deklice so v Mariboru končale nastope v prvem kolu.

Triglavani so na turnirju dečkov zaenkrat dobro vnovčili prednost domačega igrišča. Za zdaj niso oddali niti seta, zagotovo bodo imeli tudi polfinalista.

Jan Bukovec je po lepi predstavi izločil prvega nosilca Janiaj Retlja s 6:3, 7:5. Še pred tem je bil v prvem kolu boljši od Matica Hribarja s 6:3, 6:0. V četrtfinalu ga čaka Niki Polanec

Jaka Golob je najprej s 6:1, 6:0 odpravil Toma Srakarja, potem pa v drugem kolu s 6:1, 6:3, še Carla Angelija.

Luka Videnovič je bil v prvem kolu s 6:2, 6:1 boljši od Jaka Peterlina, v drugem pa s 6:2, 6:0 od Gašperja Matijašiča. Slednji je v prvem krogu odpravil Triglavana Gašperja Grosa.

Jaka in Luka bosta o polfinalistu odločala med seboj.

Z zmago se lahko pohvali tudi Mark Bernard, ki je bil v prvem kolu boljši od Marka Požonca s 6:4, 6:4, v drugem proti Marku Iztoku Lundru igral preveč nervozno, da bi lahko presenetil.

Brin Frelih Kozinc je odigral odličen drugi set proti drugemu nosilcu Jaku Tomažinu, na koncu izgubil z 2:6, 6:7(4), veliko novih izkušenj pa je nabral tudi Klas Gorenšek, ki je proti Lukasu Marjanoviču odigral borben prvi set, na koncu pa izgubil s 4:6, 0:6.

V Mariboru so nastopile Lara Flerin, Sara Radikovič, Lea Mrvar, Lana Milosavljevič, Eva Zalokar, Zoja Lackovič in Pika Doberlet. Še najbližje preboju v drugi krog je bila Sara, ki je dvoboj proti Isabeli Ogris izgubila v podaljšani igri tretjega seta (1:6, 7:6(4), 6:7(4)).

Četrfinalni nastopi dečkov v dvorani s trdo podlago v Kranju se bodo začeli ob 9:30.


Comments are closed.