Liga 14U: Mariborčani Premočni

Kranj, Maribor, 26. avg. 2018 – V ligaškem tekmovanju do 14 let so vse tri ekipe Triglava izgubile.

Varovanci Roka Ferjana so se odlično upirali favoriziranemu ŽTK Mariboru, za katere igrata dva člana elitne peterice, Lun Obrul in Maj Premzl. Jaka Golob in Jan Bukovec sta proti njima sicer zaigrala hrabro, na trenutke tudi povsem enakopravno, vendar je bilo pri Jaku teh trenutkov premalo (2:6, 2:6), Jan pa je naletel na izredno razpoloženega in odločnega nasprotnika (1:6, 0:6).

Točki za Triglavane sta prispevala Andraž Rener in Max Stollecker, ki si zaslužita pohvale za nepopustljivost, saj sta po prvem setu oba izgubljala. Andraž je na koncu z 2:6, 6:4, 6:1 ugnal Nikija Polanca, Max pa s 4:6, 6:3, 7:5 Jerneja Stoniča.

Po posameznih obračunih je bil rezultat 2:2, Mariborčani pa so si odločilno prednost priigrali v parih, v katerih je naveza Premzl/Obrul premagala Jaka in Marka Bernarda s 6:1, 6:1, Stonič/Polanec pa sta bila s 6:1, 6:4 boljša od Andraža in Brina Freliha Kozinca.

Triglavane čaka jutri odločilno srečanje za drugo mesto v skupini proti Velenju.

Deklice Triglav 1 so gostovale pri Center Courtu in igrale neodločeno 2:2. Zmaga je zaradi boljše razlike v igrah pripadla Ljubljančankam. Nastopile so Lana Egart, Hana Andolšek Vertovšek, Ela Klevišar, Pika Doberlet in Zoja Lackovič. Točki sta osvojili Lana v igri posameznic, ter skupaj s Hano v igri dvojic.

Danes se je prvič v ligaškem tekmovanju predstavila tudi druga postava deklic, ki je na gostovanju pri Mariborčankah izgubila z 0:4. Nastopile so Lea Mrvar, Nika Por, Lana Milosavljevič in Sara Radikovič.


Comments are closed.