Jon Lan na Dobri Poti

Portorož, 08. avg. 2017 – Jon Lan Šuntar se je uvrstil v polfinale Odprtega prvenstva do 14 let. Natalija Urh je bila četrtfinalistka, dobro sta nastopila tudi Gal Erjavec in Hana Andolšek Vertovšek. Jan Bukovec je polfinalist turnirja B.

Jon je iz nastopa v nastop igral bolje. V drugem kolu je ugnal Svita Kosa s 6:2, 6:4, v četrtfinalu pa še Aljaža Kirbiša s 6:2, 6:1. V polfinalu ga čaka Nejc Žunič.

Gal Erjavec se je v drugem kolu pomeril s Simonom Javorškom. Posebej v drugem setu je imel priložnost za preobrat, na koncu pa izgubil s 3:6, 6:7(5).

Natalija Urh je zmagi v prvem kolu dodala še uspešen nastop v drugem, v katerem je ugnala Saro Lisjak s 6:4, 6:4. V četrtfinalu se je hrabro postavila po robu drugi nosilki Peji Drame, in bila še posebej v drugem setu povsem enakovredna tekmica, na koncu pa vseeno izgubila z 1:6, 4:6.

Triglavani so imeli predstavnike tudi na B turnirju. Jan Bukovec se je z dvema lepima zmagama proti Sergeju Kostiču in Tomu Srakarju prebil v polfinale, Andraž Rener in Max Stollecker sta bila četrtfinalista, medtem ko se je Brinu Frelihu Kozincu uvrstitev v četrtfinale izmuznila v tretjem odločilnem nizu.


Comments are closed.