Hana in Miha v Polfinalu Fredijevega Memoriala

Maribor, 16. jul. 2017 – Hana Andolšek Vertovšek in Miha Bajželj sta polfinalista letošnjega odprtega prvenstva do 12 let za Fredijev memorial. Triglavani so nanizali še nekaj lepih uvrstitev.

Miha je do polfinala ugnal Marka Retlja s 6:1, 6:2, v četrtfinalu pa je presenetil domačega favorita in polfinalista drževnega prvenstva Nikija Polanca s 6:4, 6:4.

Luka Videnovič se je zmago nad Matijaševičem brez izgubljene igre prebil v drugo kolo, kjer se je dobro upiral kasnejšemu finalistu Jaku Tomažinu in izgubil z 2:6, 3:6.

V drugem kolu je izpadel tudi Jan Bukovec, ki proti Žigu Švecu ni imel najboljšega dne (3:6, 2:6), Švec je v prvem kolu izločil tudi Marka Bernarda z identičnim izidom.

Hana je do polfinala ugnala Pio Petelinšek s 6:1, 6:1, v četrtfinalu pa še Lijo Mumlek. Začela ja zadržano, izgubila prvi niz, potem pa zaigrala bolj odločno in slavila z 1:6, 6:1, 6:3. V polfinalu se je odlično držala proti favorizirani Anamari Žnuderl. Sploh v prvem nizu, ki ga je izgubila v podaljšani igri. Na koncu je bilo 7:6(7), 6:1 za drugo nosilko.

Lara Flerin se je z zmago proti Anji Hvalec uvrstila v četrtfinale, tam pa morala priznati premoč prvi nosilki Rini Grošelj.

Nika Por in Eva Zalokar sta izpadli v drugem kolu.


Comments are closed.