DP 14U: Dečki Začeli Dobro

Medvode, 14. jan. 2019 – V drugo kolo državnega prvenstva do 14 let so napredovali štirje Triglavani. Uspešni so bili Mark Bernard, Luka Videnovič, Max Stollecker in Jaka Golob. V dobri luči sta se predstavila tudi Jan Bukovec in Brin Frelih Kozinc.

Max je s 6:2, 6:4 ugnal Marka Požonca. V drugem kolu ga čaka prvi nosilec Matic Križnik.

Luka se je pomeril z Nalom Sokom in v izenačenem dvoboju slavil s 7:5, 6:4. Njegov naslednji nasprotnik bo Jani Retelj.

Mark Bernard je proti Gašperju Matijašiču izgubil prvi set, potem pa dobil naslednja dva in slavil s 4:6, 6:1, 6:2. V drugem kolu ga čaka Boris Barjaktarevič.

Tudi Jaka je proti Carlu Agneliju začel zadržano, izgubil prvi niz, potem pa pritisnil na plin in v naslednjih dveh oddal vsega eno igro. (2:6, 6:1, 6:0). V drugem kolu ga čaka Mrko Retelj.

Blizu napredovanju je bil tudi Jan, ki se je pomeril s finalistom Mengša Nikijem Polancem in izgubil s 5:7, 6:7(3), Brin pa je odigral dober prvi set proti finalistu Ljubljane Timu Kuštru, na koncu pa izgubil s 3:6, 1:6.

Dečki so odigrali tudi turnir dvojic. Od Triglavanov je napredoval le Jaka Golob, ki je skupaj z Janijem Retljem izločil klubska soigralca Jana Bukovca in Maxa Stolleckerja s 6:1, 6:3.

Mark Bernard in Luka Videnovič sta izgubila proti navezi Lunder/Zver s 3:6, 4:6, Brin Frelih Kozinc pa je skupaj z Markom Požoncem skoraj presenetila navezo Polanec/ Tomažin (2:6, 7:6(10), 7:10).


Comments are closed.