Blaževa Korenita Sprememba

Blaž Kavčič, začenja v Abu Dhabiju sklepni del priprav na novo sezono. Letos želi izpolniti cilj, ki se mu je izmaknil lani. Napornemu treningu je dodal bistveno novost.

Na trening v Abu Dhabi

Blaž bo zaključne priprave na novo sezono opravil v Abu Dhabiju. »Tam so dobri pogoji, toplo vreme, ni motečih dejavnikov, razmišljam zgolj o tenisu,« je pojasnjeval svojo odločitev pred odhodom. Botrovalo ji je še eno pomembno dejstvo. »V Abu Dhabiju se pripravlja veliko dobrih igralcev, nadejam se lahko odličnih sparingov,« je dodal. Načrtuje, da bo v Abu Dhabiju ostal štirinajst dni. Prvi nastop ga čaka v na ATP turnirju serije 250 v Dohi. Sledil bo Sydneyu, potem paže odprto prvenstvo Avstralije.

Cilja na petdeseterico

Blaž Kavčič se želi v letu 2014 približati petdeseterici. »Ta cilj sem si zastavil že lani, pa ga nisem dosegel,« je bil iskren. Drugi velik cilj je čim več nastopov na ATP turnirjih. »Tam igram najboljši tenis, osvajam največ točk,« pravi. Želi si tudi nastopiti na glavnih turnirjih vseh grand slamov, se pa zaveda, da bo precej odvisno od spleta okoliščin in sreče z žrebom.

Ve, zakaj to počne

Cljem primerne so bile tudi dosedanje priprave, v katerih je opravil veliko dela. »December je najbolj naporen mesec v sezoni. Največ se trenira. Treba je zdržati, da je med sezono potem lažje, da zdržiš težke meče in da ni poškodb. Je naporno, vendar vem zakaj to počnem. Trdo delo je pač sestavni del uspeha,« razmišlja.

 O spremembah

Bistvenih novosti v tehniki ni. »Sem pa veliko vadil delo nog, hitrejši pristop k žogi. Popravljal sem tudi met pri servisu, ampak to so malenkostne spremembe, za katere je vseeno potreben čas, da se telo privadi in nastopi avtomatizem,« pravi. Bistveno bolj korenita je bila sprememba življenjskega sloga, več o tem pa v torkovem nadaljevanju.


Comments are closed.